Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

Steril vagy nem steril?

Zsumi Zsiráf
2021.08.02 16:25
Steril vagy nem steril?

A pandémiás helyzet miatt igen gyakran beszédtémába kerülnek a baktériumok és a vírusok, valamint azok veszélyessége ránk, emberekre nézve.

Steril vagy nem steril? Ez itt a kérdés!

 

A pandémiás helyzet miatt igen gyakran beszédtémába kerülnek a baktériumok és a vírusok, valamint azok veszélyessége ránk, emberekre nézve.

A csecsemő bőre jóval érzékenyebb, mint a miénk, ezért érdemes az ő ruháit külön, kímélő mosószerrel és természetes öblítővel mosni. Ha mégsem teszünk így, mert úgy ítéljük meg, hogy ez felesleges, akkor már azzal is sokat teszünk, ha szárítógéppel való szárítással és/vagy vasalással fertőtlenítjük a babatextileket.

Ezzel megelőzhetjük azt, hogy bőrproblémákkal, illetve allergiás reakciókkal találkozzunk a babánk bőrén. Mivel a csecsemő immunrendszere még fejletlen, ezért óvni kell őt az erősebb behatásoktól, mert rá sokkal nagyobb veszélyt jelenthetnek a különböző kórokozók. Ennek megfelelően tanácsos fertőtleníteni a játékait abban a korszakban, amikor elkezd mindent a szájába venni. Ahelyett, hogy minden nap minden egyes játékot egyenként áttisztítunk, sokkal hatékonyabb a bababarát fertőtlenítő folyadék használata, amellyel csak lepermetezzük a játékokat, majd hagyjuk megszáradni rajtuk.

Jó szolgálatot tehet egy gőztisztító is egy kisbabás háztartásban. A játékok mellett a cumik, cumisüvegek, rágókák és fogkefék rendszeres fertőtlenítése is javasolt. Ezt elődeink lobogó vízben végezték, vagyis kifőzték az eszközöket. Ma már sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen bárki számára elérhetőek a sterilizálók, melyekbe csak némi vizet kell öntenünk, a gép pedig elvégzi helyettünk a munkát: gőz segítségével átfertőtleníti a belé helyezett eszközöket.

Ügyeljünk arra, hogy csak olyan tárgyat sterilizáljunk, aminek az anyaga ezt megengedi, ellenkező esetben roncsolódik, vagy akár teljesen tönkremegy. Emellett arra is figyeljünk, hogy csak tiszta, ételmaradéktól mentes tárgyakat helyezzünk az eszközbe, ehhez hasznos beszereznünk egy cumisüveg kefét, amivel könnyedén és hatékonyan eltávolítható az étel- és italmaradék az üvegekből.

 

Mindent összevetve: természetesen nem kell burokban nevelni a kisbabánkat, igenis találkoznia kell a körülöttünk élő kórokozókkal, mikroorganizmusokkal. De azért ügyeljünk arra, hogy tiszta dolgokat vegyen a szájába, illetve, hogy a ruhájából kivonjuk a káros anyagokat. Ezzel máris sokat tettünk a babánk megóvásáért.

 

Mi pedig abban segítünk, hogy a fent említett dolgokat egy kattintással elérd nálunk.