Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

Létezik természetes anyagból készült baba rágóka?

2023.09.05 08:00
Létezik természetes anyagból készült baba rágóka?

Létezik természetes anyagból készült baba rágóka?

A gyermek születése után pár hónappal később elkezdődik a kicsi fogak mocorgása. Ilyenkor elkezdődik a „rágcsálós” időszak. A babák minden alkalmat megragadnak, hogy kezükbe vehessenek olyan dolgokat amit aztán kedvükre rágcsálhatnak.

 

De mi az amit nyugodt szívvel odaadhatunk neki?


A megfelelő válasz a kérdésre : a természetes gumi.

Elsőre talán nem hangzik annyira csábítónak. Pedig ha tudnánk mennyi különbséget jelent mind a babáknak mind a bolygónak akkor nem sokat gondolkodnánk. Azt természetesen már senkinek nem kell ismertetni, hogy a műanyag menyire káros. A kőolajból történő előállítása már önmagában is sok emberre veszélyes.

És akkor még nem beszéltünk a műanyagból kioldódó, mérgező anyagokról ami már kis mennyiségben is komoly kockázatot jelent egy felnőtt ember számra is nemhogy egy gyermek szervezetére. Mivel a rágókát a kicsik fogzása alatt jelentkező íny irritáció csökkentésére, és a fogacskák előbújásának megkönnyítésére vásároljuk, így ezeket rágni fogják a babák, ami pedig azt jelenti, hogy az ártalmas anyagok könnyen bekerülhetnek a picik testébe.

Ezzel szemben……………

….egy természetes anyagból készült játék teljesen biztonságos. Minden mérgező anyagtól mentes és nem tartalmaz semmilyen hozzáadott vegyszert.

Létezik olyan, hogy természetes gumi?

……Igen.

A hevea (másnéven akucsuk) fából származó latexet először 1928-ban dolgozták fel. A Vulli által használt gumi kizárólag a Malajziában nevelt hevea fából származik. Minden reggel, mielőtt a nap melege beköszönt, a kéreg alatti sejtekből szivárgó tejszerű folyadékot összegyűjtik a milliónyi hevea fáról. Ezt a folyadékot nevezik latexnek. A latex természetes, puha, rugalmas, vízálló, szigetelő, kellemes tapintású és még az illata is meglepően jó. A Sophie zsiráf nevű kis csoda létrehozása érdekében először egy speciális eljárással, felmelegítik a latexet, hogy megformázzák az ikonikus zsiráfot.

Ha a gumi természetes, de a festés az mégiscsak festék. TÉVEDÉS!

A Sophie zsiráfhoz használt festék 100%-ban természetes gumiból (a zsiráf anyagával megegyező anyag) és természetes pigmentekből állnak. A két anyag összekeverését követően kapják az élelmiszer-minőségű "festéket", amelyet a zsiráf dekorálásához használnak. Ugyanazt a barna pigmentet alkalmazzák a foltok, a fülek, a szarvak és a paták színezéséhez. A rózsaszín pigmentet a száj és az arc elkészítéséhez, amíg a fekete pigmentet a szemhez használnak.

Miért van az, hogy a Sophie zsiráfok színei nem egyeznek?

Minden zsiráfot kézzel festenek. Színük függ az anyag mennyiségétől, a természetes pigment árnyalatától és a műhelyben dolgozó kezelői tevékenységétől. Ezért minden Sophie zsiráf egyedi. És ha ez nem lenne elég, akkor ezekből a zsiráfokból nem csak egyféle van. Kedvünkre válogathatunk közülük.

A Zsumi kínálatában megtalálható ezekből a zsiráfokból is jó pár. Nem kell mást tenned csak kiválasztani a legszimpatikusabbat, megrendelni, hogy gyermeked minnél hamarabb kezébe tarthassa ezt a szuper klassz rágókát.