Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

Biztonságos baba otthon

2023.09.12 08:00
Biztonságos baba otthon

Amikor először felfedező útnak indul a babád, mert eljött az a korszak, amikor mindent tudni akar az őt körülvevő világról. A kanapétól kezdve a Tv-n át, egészen a virágföldig. Akkor jövünk rá igazán, hogy mennyi veszélyforrás van otthonunkban. Ez természetesen mind a tanulás része és érdemes nagyszerű megfigyelni milyen ügyesen fejlődik hónapról hónapra. Nekünk „csak” annyi a dolgunk, hogy kellően biztosítsuk a terepet a felfedezéseihez.

Igen ám, de hogyan?

Szeretnénk egy kicsit segítséget nyújtani szobánként lebontva, ebben az igazán nagy feladatban.

Bababiztonság a baba hálójában

A babaágy helyett rakj egy kiságyat. (ez nagyjából 1,5éves kortól ajánlott)
Amikor a baba először alszik ebben a kiságyban helyezz az ágy szélére alacsony biztonsági rácsot, nehogy leessen. Célszerű olyat választani, aminek állítható a hossza, mert ebben a korszakban már nem biztos, hogy az ágy azon végében találjuk gyermekünket, ahogy azt az altatás pillanatába tettük. Ezek között már olyat is találunk, aminek a lábát a matrac alá kell helyezni, hiszen ezeknek az az előnye, hogy akár egy utazás során is magunkkal vihetjük. Felszerelésével pedig semmiben nem kell kárt tennünk babánk biztonsága érdekében.

Bababiztonság a nappaliban

- A konnektorokat tedd biztonságossá műanyag biztonsági vakdugók használatával
- Az elektromos vezetékek ne legyen a baba szeme előtt. Legyenek alaposan elrejtve.
- Állólámpákat most inkább iktassuk ki ha lehet.
- Az éles sarkokhoz tegyél sarok védőt például: asztalok, székek esetében.
- Ügyelnünk kell még a polcokon lévő dísztárgyakra, könyvekre. De az eddig földön tárolt növényeknek is ideiglenesen keresni kell egy új helyet. ( Itt különösen nagy figyelmet kell szentelni a mérgező virágokra)
- Tegyük el szem elől a tv és egyéb elektronikai berendezés távirányítóját is. Hacsak nem akarjuk azt akár órákig keresni.

Bababiztonság az étkezőben

- Tegyél zárakat az evőeszközöket vagy edényeket tartalmazó fiókokra vagy szekrényekre. Akadnak már nagyon egyszerűen és gyorsan felszerelhetőek is. 
- Ha a székeket mindig betolod az asztal alá, akkor kisebb annak a valószínűsége, hogy a baba arra felmászik.
- A konnektorokra és a fent említett dolgokra itt is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Bababiztonság a konyhában

A konyha sosem bababiztos terület. De néhány óvintézkedéssel megpróbálhatjuk kicsit biztonságosabbá varázsolni.

- A vegyszereket tartsuk egy magasabb helyen vagy zárható szekrényben. Erre már nagyon egyszerű megoldást keríteni, hiszen egyszerűen felszerelhető fiók és szekrény zár is található számtalan helyen. Ezek a zárak jók a hűtőre is és bármilyen babamagasságú ajtóra is.
- A műanyag szatyrokat is tartsunk a baba kartávolságán kívül.
- Üveg és egyéb könnyen törő tárgyaknak is keressünk egy biztonságosabb helyet.

De nem feledkezzünk meg arról, hogy még így is megtörténhet a baj egy szempillantás alatt. Egy óvatlan mozdulat, egy szerencsétlen esés és máris ott a gond.
Természetesen mindentől nem tudjuk megóvni a babánkat, előfordulhatnak balesetek. De nagyon sokat tehetünk azért, hogy ennek minél kisebb legyen a valószínűsége. Ennek az alapja egy bababiztos otthon.