Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

10 igazán klassz tipp az őszre

2023.09.19 08:00
10 igazán klassz tipp az őszre

Na persze technikailag még javában tombol a hőség, de ami igaz az igaz: szeptember 1-én igenis beköszöntött az ősz. Magát az őszt nagyon szeretjük, hiszen ilyenkor a legszínesebb a táj. És bármerre megyünk, mindenhol láthatjuk a természet valódi színeiben pompázni a fákat.

De az ősszel együtt ilyenkor újra indul az ovis-sulis rohanás és a velük járók délután külön órák, na meg persze az iskolai teendők tömkelege. 
Tény, hogy ilyenkor kevesebb idő jut bármi másra, mégis jó időnként beiktatni valami apró, pihentető vidám dolgot, játékot. Az őszi hétvégékből pedig egy-kettőt rászánhatunk a kirándulásra is.
Főleg szeptember végén október elején, mikor már igazán színesek az erdők.
Összeállítottunk nektek 10 remek elfoglaltságot az őszre.

1. Kiránduljatok az őszi természetben!

Vegyétek nyakatokba a környéket, akár lábon akár bicikli-háton. Biztosan akad a közelben egy erdő, tavacska netán folyó ahol élvezhetitek az ősz színváltozásait.

2. Gyűjtsetek őszi leveleket, terméseket!

3. A gyűjtött falevelek egy részét ráragaszthatjátok egy lapra, amivel később jót lehet majd játszani. Az általad felhúzott lapon szereplő levél eredetét kell majd kitalálni. Milyen fa levele lehet az vajon? De ebbe a játékba nem csak a fákról szedett leveleket vonhatjuk bele, hanem bármilyen növény levele használható. Minél több annál izgalmasabb.

4. A maradék leveleket egy könyvben megszárítva később felhasználhatjuk. Készíthetünk a falevelekből különböző képeket. Ennek már csak a képzelet szab határokat. Hiszen a levelekből akár egy állatot is megformázhatunk vagy egy kis ügyességgel bármilyen általunk kigondolt alakzat elérhető olló segítségével.

5. Olvassatok őszről szóló meséket!

Pl: Móra Ferenc: A cinege cipője.
Nemes Nagy Ágnes: A gesztenyefalevél
Sebők Éva: Alma meg a kerti manó

6. Ízleljétek meg az Őszt!


Egy hétvégi nap reggelét áldozzátok fel egy piaci túrára!
Remek őszi gyümölcsök és zöldségek várnak rátok. Hagyd, hogy most ő/ők legyen/ek a főnök/ök. Legyen most ő a főnök!

7. Házimozizzatok!


A bekuckózás része az ősznek. Keressetek egy filmet ami mindenkinek megfelel és kezdődhet is a mozizás.
Őszi megunhatatlan filmtipp: Harry Potter

8. Az előzőleg szedett levelekből ha még akad pár darab akkor igazán érdemes azt átsatírozni azt pár lapra.

És a napok múlásával azt lehet úgy színezni ahogyan a kinti természet színei változnak.

9. Szedj kavicsot!


A természetben megtalálható a természet által megformált szebbnél-szebb kavicsok. Ezekből pár darabot vigyünk is haza magunkkal ha tehetjük és egy esős délutánon igazán kreatív dolgokat készíthetünk belőle egy kis festék segítségével. Rajzolhatunk nekik szemet is akár filctollal. Ennek igazán már csak a képzelet szab határokat.

10. Töltsünk minél több időt együtt!

Nem kell hozzá különösebb program ahhoz, hogy minőségi időt töltsünk el gyermekünkkel. Akár egy délutáni sütés vagy az esti vacsora előkészítése is megfelelő pillanat lehet. A közös tevékenység örömforrás és kellemes, feltöltődést szolgáló időtöltés legyen! Merüljetek bele az őszbe közösen!