Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

Miért éppen LEGO a megfelelő játék?

2024.01.18 12:52
Miért éppen LEGO a megfelelő játék?

A LEGO márka több mint 100 éve jelen van a piacon, és megnyeri a gyerekek következő generációjának szívét, valamint a korlátozott példányszámú színes blokkokat gyűjteni vágyó felnőttek szívét. Egy kis dán családi cégből indult a LEGO ami gyorsan nemzetközi birodalommá nőtte ki magát, amelyet a részletekre való odafigyelés és a piaci trendekre való gyors reagálás jellemez. Erről tanúskodnak az egymást követő sorozatok kedvenc gyermekmesék- és könyvszereplőkkel, például Harry Potter világából. És egyre jobban úgy tűnik, hogy a LEGO-ból, már egyre több mindent meg lehet építeni. Már olyan lego is található a kínálatban amiből egyszerre akár három figurát is ki lehet rakni. A kockákkal való építés ugyanakkor fejleszti a térbeli képzelőerőt és megtanítja a logikus gondolkodást. Ráadásul lehetővé teszi, hogy saját világot alkoss, és valósághű kalandokat élj át benne nap mint nap.

Milyen LEGO-t válasszunk először? 

A lego kockák kiválasztásánál a legfontosabb tényező az életkornak való megfelelés. Az iskolás gyerekeknek szánt tömbök egy egyszerű okból nem alkalmasak két-három évesek számára - túl bonyolultak és apró részleteket tartalmaznak, ami veszélyes a kisgyermekek számára. Szerencsére a gyártó leegyszerűsíti a készlet életkorhoz igazítását úgy, hogy korcsoportokra osztja kínálatát, de vannak olyanok is, amelyek egy adott tulajdonságot szem előtt tartva készültek. Itt pontosan arra gondolunk, hogy:

DUPLO - LEGO kockák a legkisebbeknek (1-4 éves korig);
JUNIOROK - LEGO kockák 4-7 éves gyermekek számára;
ALKOTÓ, BARÁTOK, VÁROS, KASTÉLYOK - LEGO kockák 5-12 éves gyerekeknek.

Nézzük egy kicsit részletesebben ezeket a besorolásokat:

1-4 éves korig:

Nagyon sok közülük LEGO DUPLO sorozatot tartalmaz. Ezek a tökéletes kockák egy 2 vagy 3 éves gyermek számára - élénkítik a képzeletet, segít a helyzetfelismerésben. Hiszen a gyermeknek meg kell tanulnia, hogyan is illenek össze az elemek. Ami nekünk egyértelműnek tűnik az egy másfél-két éves gyereknek még nagyon komoly koncentrációt és gondolkodást igénylő munka. Ugyanakkor nagy méretüknek és finom lekerekített éleiknek köszönhetően teljesen biztonságosak a gyerekek számára. Arra ösztönzik a gyermeket, hogy új világokat alkosson, fejlesztve a kreativitást már kiskorától kezdve.

A DUPLO sorozatban igazán nagy a választék - állatok, épületek, járművek, vagy akár egy komplett vasútállomás is elkészíthető pillatok alatt. Ami nem, csak hogy a vonatozás rejtelmeibe vezet be minket, de számtalan szerepjátékot eljátszhatunk gyermekünkkel közösen.

4-7 éves korig:

Ebben az időszakban már intenzíven fejlődik a gyermek fantáziája, logikus gondolkodása, tervezési készsége. A LEGO juniors érdekes készleteket kínál, amely támogatják a baba fejlődését különböző irányba.

8-12 éves korig

Ebben a korban a kisgyermekek térbeli képzelőereje valamivel fejlettebb, és bonyolultabb halmazokat is részletesebben tudnak kezelni.
Itt már egészen nagy alkotások is születhetnek.

A LEGO számtalan területen fejlesztő hatással van a gyerekekre. Fejleszti a kreativitást.
Ez különösen igaz a nagyobb gyerekekre, akiknek már nem nagy kunszt leírás alapján megépíteni valamit Legóból. És itt jön be a képbe a kreatív énjük, hiszen nem csak olyasmit lehet építeni, ami le van rajzolva, hanem gyakorlatilag bármit, amit szeretnének. Lehet az repülő, autó, ház, óriáskerék, egyedül a képzeletük szab határt az építményeknek. A megvalósítás rajtuk áll, nekik kell kitalálniuk, hogyan lehet ezeket felépíteni. Halkan megjegyezzük, hogy ez még felnőtteket is képes órákra lekötni!

Nagy hatással van a logikára.

Ahhoz, hogy átlássuk, hogy egyes elemek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, szükség van logikára is. Különösen igaz ez a nagyobb gyerekek számára készült készletekre, ahol már bonyolultabb elemek is vannak a kockáknál, például fogaskerekek, kormányok stb. Ezek összeszerelése azért jobban igénybe veszi a koncentrációs és a logikai képességet, mint a hagyományos, „kockás” verzió. Ha viszont ez jól megy a gyereknek, más dolgokba is hamarabb megláthatja a logikai összefüggéseket.

Kitartás: előfordulhat, hogy ami a gyermek fejében összeállt, az építés közben valamiért mégsem akar működni, vagy épp egy rossz mozdulat miatt széttörik a mű, netán túl magasra nő a torony, majd saját súlya alatt összeomlik.

ELEINTE EZEKNEK AZ ESETEKNEK SZINTE BIZTOSAN NAGY SÍRÁS LESZ A VÉGE, DE AHOGYAN EGYRE TÖBBET JÁTSZIK GYERMEKED A KOCKÁKKAL, ÚGY NEMCSAK EGYRE ÜGYESEBB LESZ, HANEM RÁJÖN ARRA IS, HOGY EGY IDŐ UTÁN BIZTOSAN LÉTRE TUDJA HOZNI AZT, AMIT SZERETETT VOLNA.

A LEGO kínálat nagyon széles – a gyerekek minden korosztálytól találnak maguknak valamit. Bármelyik opciót is választja, biztos lehet benne, hogy pozitív hatással lesz gyermeke fejlődésére!

És a végére összegezve 6 okot miért válasszunk legot gyermekünknek:

1. Bármelyik korosztály játszhat a LEGO-val. 

2. Ösztönzi a kreativitást.

3. A LEGO nem öregszik.

4. Segít a tanulásban

5. Összehozza a családot

6. KÖRNYEZETVÉDELEM

A LEGO-ból igazán nagy a választék a Zsuminál és ha mégsem találnád meg azt amit keresel...keress minket bizalommal! Az Ünnepek alkalmával rengeteg kérést teljesítettünk amire Vásárlóink igényt tartottak. Számunkra így volt igazán teljes az Ünnep.  A Zsuminál tapasztalt szülők és nagyszülők dolgoznak akik tudják milyen örömet szerezni valakinek egy adott ajándékkal. És a LEGO ilyen, LEGO-val garantált a siker, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.