Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

Tavaszi kirándulás gyerekkel? Így készülj fel rá!

2024.03.27 11:00
Tavaszi kirándulás gyerekkel? Így készülj fel rá!

Nyakunkon a tavaszi szünet. Ilyenkor a nagy rohanás közepette egy kicsit nekünk szülőknek is illik lelassulni és eltölteni pár minőségi napot gyermekünkkel.

Nem egyszerű feladat hárul ilyenkor a szülőkre hiszen egy hétig le kötni a gyerkőcöket, cseppet sem könnyű. 

Miként és hogyan töltsük el egy kis minőségi időt gyermekeinkkel?

Jónéhány igazán izgalmas ötletünk van arra, hogy hogyan is töltsük el ezeket a napokat.

A legjobb, ha mindenképpen olyasféle programot tervezünk, amihez ki kell mozdulni otthonról. A gyerekek számára elengedhetetlen a friss levegő, a napsütés és a testmozgás, de gyerekkel kirándulni mindig alapos felkészülést igényel. Az alapos felkészülés és néhány apró trükk biztosítja, hogy a család minden tagja nyugodtan és felszabadultan töltse az időt a szabadban. Annak érdekében, hogy elkerüljétek a nyűgösködést és az esetleges túlterhelést, érdemes bevonni a kicsiket is a tervezésbe. Kérdezzétek meg őket is például a kinézett úti célokról. Az ifjú túrázók számára ugyanis a kirándulás mindenekelőtt egy kaland, ahol rengeteg felfedezni való van.

A lényeg, hogy töltsétek a délutánt a természetben!

- Lehet egy biciklizés a közeli folyóhoz ott egy kellemes piknik a gyerekekkel és onnan akár a következő állomás lehet egy közeli süteményes vagy egy játszótér.

- Egy vadasparba való ellátogatás is igazán izgalmas lehet kicsiknek és nagyoknak.

- Kirándulás Sástóra vagy egy közeli tanösvényre. Ez az a kirándulás ami minden évszakban igazán látványos. Ez az erdővel borított vidék minden évszakban új arcát mutatja. Miután megmásszátok a négy szintes Kilátó tetejére vezető csigalépcsőt, olyan panoráma tárul elétek, amely garantáltan elfeledteti minden fáradalmatokat. A teraszokon is érdemes elidőzni, hiszen a Mátra jellegzetes madarainak a másával találkozhatunk.

- Nekem az egyik kedvencem lesz az idei tavaszi szünetben a családi vonatozás a gyerekkel. Egy kis vonatozás mindig izgalmas lehet.

Minden kirándulás előtt azért van néhány szempont amire nem árt ha odafigyelünk.
Összegyűjtöttünk párat ezekből:

- Nézd meg előre az időjárást! Az ország egyes területein más-más éghajlat van. Senki sem szeretne belefutni egy viharos kirándulásba!

- Fordíts extra figyelmet a gyermekek kényelmére! Vigyetek magatokkal hátizsákot, ahová kényelmesen be lehet pakolni az alapvető szükségletek kielégítésére szolgáló dolgokat (folyadékot, uzsonnát, sapkát egyéb fontos kiegészítőket)


- Ügyelj arra, hogy kényelmes ruhában és cipőben induljatok útnak! A diszkkomfortos ruha és cipő teljesen elronthatja az élményt, illetve egészségügyi panaszokat is okozhat.

- A testi jóléthez elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel. Vigyetek magatokkal hordozható kulacsban vagy palackban vizet, nehogy kiszáradjatok mozgás közben!

- Érdemes otthon meg reggelizni, hogy az éhség ne okozzon kényelmetlenséget.

- Vigyünk a gyerekeknek valami apró játékot
Amikor mi a természetbe megyünk kirándulni minden alkalommal viszünk valami apró kis játékot amivel a gyerekek elüthetik az időt amíg odaérünk vagy esetleg ott tudnak játszani. A fiúknál mindig jól jön egy kisautó. Hiszen ezzel bárhol bármikor el tudnak játszani. A kisebbeknél akár egy kedvenc akcióhős is elfér a hátizsákban. A lányokról sem feledkeztünk meg. A lányoknál örök kedvenc a jegyzetfüzet vagy akár egy titkos napló. Minden lány képes bárhol bármikor rajzolni egy kicsit. A kisebbeket persze egy táskába bújtatott baba kísérheti el vagy akár egy apróbb mesefigura.

Lassanként érződik már a tavasz a levegőben, ahogy az időjárás is egyre derűsebb oldalát mutatja, és a nap is tovább van fent. Eljött tehát az idő a tavaszi kirándulásokhoz. Egy természetközeli kirándulás jótékony hatásait az egészséges, friss levegő, a mozgás és az együttlét öröme is megkoronázza.