Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

Közeleg a gyereknap

Zsumi Zsiráf
2023.05.18 12:03
Közeleg a gyereknap

Közeleg a gyereknap!

Az emberek életében a legnagyobb mérföldkő a gyermekvállalás. A kicsi születése után legszívesebben mindenünket odaadnánk neki, csak hogy ő boldogabb legyen. És ahogyan cseperedik úgy válik számunkra egyre izgalmasabbá a fent említett gyermeknap.

Közeleg a gyereknap!

Az emberek életében a legnagyobb mérföldkő a gyermekvállalás. A kicsi születése után legszívesebben mindenünket odaadnánk neki, csak hogy ő boldogabb legyen. És ahogyan cseperedik úgy válik számunkra egyre izgalmasabbá a fent említett gyermeknap.
A gyermeknap eredetileg Törökországból ered. A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, az év legkülönbözőbb napjain. Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban (1920. április 23.), majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben. A húszas években vált rendszeressé, hogy május vagy június valamelyik napját gyermeknappá nevezték ki. 1931-től már egy egész hetet szenteltek a gyermekeknek, többnyire május első felében. 1953-tól már a hivatalos gyereknap, május utolsó vasárnapjára esik. Az anyák napjához hasonlóan ez a nap is a kedvességről szól.Ilyenkor minden szülő maga dönti el, hogy hogyan és miként ajándékozza meg gyermekét/gyermekeit ezen a különleges napon. Ebben viszont mi most szeretnénk segíteni, hogy milyen ajándékkal kedveskedhet gyermekének a közös programon túl. Adunk néhány tippet amivel biztosan örömet szerezhet:

• Ölelnivaló plüss játék. Amivel együtt játszhat lefekvés előtt és amit minden korosztály szívesen szeretget. Legyen az csajos Zuru vagy legyen akár a Sonic figura.

• Kipróbálhatunk szabadtéri játékokat. Az AquaPlay Mountain Lake vízitúra sokoldalú vízi játékokkal és izgalmas funkciókkal kalandos vízi játszótérré varázsolja kertjét!

• Festés kicsit másképpen. Adjunk új külsőt kedvenc vadmacskánknak. Engedje, hogy gyermeke felfedezze a saját egyéni stílusát és engedje szabaddá fantáziáját azáltal, hogy újra és újra megtervezheti a macska külsejét.

• Fejlesszük gyermekünk kézügyességét és rajzoljunk, színezzünk vagy írjunk levelet nagymamának, mint régen és vigyük el dobjuk be együtt a postaládába, örömet szerezve ezzel a nagyinak is. 

A Zsumi csapata nem csak a megfelelő ajándékvásárlásban segít Önnek. Mi abban is segítünk, hogy tartalmasan teljen el ez a nap is. Összegyűjtöttünk néhány élménytippet Ön és gyermeke/gyermekei számára. Hiszen nem csak az ajándékozás szép ebben a napban, hanem az, hogy ezt a napot gyermekünkkel tölthetjük el. Minden nap róluk szól, de ez a nap egy kicsit másabb mint a többi. Mert ebben is az a legizgalmasabb dolog, mint ami a gyermekneveléssel is együtt jár, hogy kéz a kézben tesszük azt.


Íme, néhány ötlet, hogy tegyük a gyereknapot izgalmasabbá, gyermekünk számára:

1. Szervezz mozi estet egy jó filmmel, takaró alatt kedvenc rágcsálnivalónkkal. Természetesen, ha szívesebben mozdulnánk ki otthonról, akkor keressünk egy ígéretes filmet.

2. Közös bunkerezés. Keressük elő az összes pokrócot otthon és már indulhat is a móka.

3. Kirándulás a természetben. Nagyszerű alkalom erre a geoláda keresés. Minden gyermek szeret „kincset” keresni.

4. Engedjünk meg nekik olyat, amit nem szoktunk. (Pl: a kislányok kifesthetik magukat anyu sminkjével. A fiúk kipróbálhatják apuval közösen a barkácsolás örömeit.)

5. Vizsgáljunk meg nagyító alatt pár bogarat.

6. Közös foci meccs. (Természetesen hagyjuk őket nyerni)

7. Főzzük vagy süssük meg gyermekünk kedvencét együtt

8. Rendezzünk versenyt a kedvenc autóinkkal. (Szárazföldön vagy vízen. )

9. Fessünk velük valamit együtt.
Kevés olyan szórakoztató dolog van a gyerekek számára, mint a festés. Szerezzen be pár üres vásznat és gyerekbarát ujjfestéket, és hagyd, hogy gyermekeid szabadjára engedjék kreativitásukat! Tedd ki a mesterműveket a falra, hogy akár még évekig gyönyörködhessenek az alkotásokban!

10. Játszunk szerepjátékot egy kicsit más bőrébe bújva. 
A szerepjátékok remek alkalmat adnak a kisgyermekeknek arra, hogy kipróbálják a felnőtt szerepeket, foglalkozásokat. A kislányok előszeretettel babáznak, vagyis belebújnak az édesanya bőrébe. Gondoskodnak a babájukról, felelősséget, segítőkészséget tanulnak. De akár házasság témájú szerepjátékokban is szívesen részt vesznek. A kisfiúk lehetnek dolgozó apukák vagy zenészek. Lehetnek tűzoltók vagy mentősök, akik életeket mentenek. De lehetnek bűnözők is, akiket éppen üldöznek a rendőrök. Minden szerep fontos, kipróbálásuk meghatározhatja a későbbi pályaválasztást is.

Reméljük adtunk pár ötletet ahhoz hogy tartalmasan teljen el a gyereknap!

Végezetül néhány gondolat a gyermekekről egy gyermektől:

- Vegyetek mindig komolyan minket gyermekeket!

- Kevesebb dolgot tiltsatok meg, hiszen mindenre kíváncsiak vagyunk!

- Ha jók vagyunk kapjunk sok dicséretet, mert attól leszünk igazán magabiztosabbak.

- Engedjétek, hogy segíthessünk nektek (még ha az néha balul sül is el)

- Kapjunk mindig választ ha kérdezünk, hisz abból tanulunk ha magyarázatot kapunk a kérdéseinkre.

- Adjatok nekünk kisebb feladatokat, hogy bizonyítani tudjunk számotokra.

- Beszélgessetek velünk sokat.

- Legyetek velünk mindig türelmesek, bízzatok bennünk.

- Vigyázzatok ránk és nagyon-nagyon szeressetek minket!

Boldog gyereknapot kívánunk minden gyermeknek!