Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

Babadolgok

Zsumi Zsiráf
2021.05.10 07:00
Babadolgok

Arról már olvashattál egy korábbi blog bejegyzésünkben, hogy az újdonsült szülőknek nincsen könnyű dolga, amikor hazaviszik az újszülöttet, hiszen egy szempillantás alatt változik meg az életük.

Abban a cikkben a lelki oldalát mutattuk meg ennek, arról viszont csak érintőlegesen esett szó, hogy a baba érkezésével egyidőben igen sok dolgot is be kell szereznünk az ő ellátásához. Nézzük meg, milyen babadolgokra van szükségünk az újszülött körül!

  • A pelenka, a popsitörlő és a popsikrém a legalapvetőbb felszerelés. Hogy melyikből milyet és mennyit vegyünk, ITT és ITT 
  • A napi rutin része az esti fürdés. Vannak szülők, akik együtt fürdenek a babájukkal, így gyakorlatilag semmilyen extra eszközre nincsen szükségük. Ha te nem közéjük tartozol, akkor hasznos beszerezned egy kiskádat, esetleg valamilyen babatartó eszközt, hogy mindkét kezed szabad legyen, illetve törölköző A kádat teheted a földre, de ha kímélni szeretnéd a gerinced meg a derekad, és nincsen lehetőséged sehová sem feltenni, akkor jó szolgálatot fog tenni nálad egy kádtartó állvány is. Attól függően, hogy hogyan, milyen elvek szerint szeretnéd fürdetni a babát, szükséged lesz valamilyen fürdető krémre vagy samponra is, illetve kiegészítésként testápolóra vagy olajra is. A hajápolást segíti a puha babahajkefe, amellyel a koszmó is gyengéden ledörzsölhető a pici fejbőréről.
  • A ruhák kérdésében mindenki más állásponton van. Valaki szerint elég az aktuális méretből csupán 3-4 darab, valaki a 10-nél többre esküszik; valaki kizárólag új ruhákat vesz, valaki inkább használtakat. Mindegy, te mit képviselsz, az tény, hogy a pici babák nagyon gyorsan nőnek, ezért a ruhatárukat is néhány hetente-havonta cserélni kell. Bele kell kalkulálni azt is, hogy egy nap akár többször is történnek böfi- vagy más balesetek, amik miatt teljes ruhacsere kell.
  • A babák életkorának megfelelően kell játékokat választani, de ügyelj arra, hogy ne vidd túlzásba ezek számát, hiszen sokan ajándékba is játékot adnak, így ha nagy a család, vagy sok barát fordul meg nálatok, akkor rövid időn belül a ház átalakul játszótérré. Emellett fontos tény az is, hogy a babák előszeretettel fedezik fel a körülöttük lévő világot, és sokszor érdekesebb számukra a távirányító vagy éppen egy csörgő-zörgő csomagolópapír, mint egy méregdrága szuperfejlesztő játék.
  • A baba esetése nem feltétlenül csak anyatejjel történik, ezért hasznos lehet a svéd pohár, a cumisüveg használata, amihez később csatlakozhat a pohár, az etetőháló, a babakanál és a kistányér Mindezeket az első időszakban tanácsos sterilizálással vagy más módszerrel fertőtleníteni, ahogyan a baba cumiját is.
  • Legkésőbb az első fogacskák megjelenésekor szerepet kap az ujjra húzható, majd a rendes fogkefe és fogkrém is, ezekről se feledkezz meg.

Ez a lista még hosszan folytatható aszerint, hogy kinek milyen igényei, elképzelései vannak. Reméljük, hasznos támpontokkal szolgáltunk, és ha ráébredtetek, hogy valami még kimaradt, a babátok érkezése előtt még nyugodtan be tudjátok nálunk szerezni!