Szűrés

TOP termékek

Házhozszállítás

Elérhetőség: +36/70-607-9290       info@zsumi.hu          facebook csoport

Amennyiben 11:00 óráig leadja megrendelését,  az másnap kiszállításra kerül.

(munkaszüneti napok és hétvége kivétel)

 

 

Zsumi Blogol

Fiús játékok, amik nem hiányozhatnak a gyerekszobából.

2024.04.24 07:47
Fiús játékok, amik nem hiányozhatnak a gyerekszobából.

Amikor kisfiú születik a családba, az idő múlásával egyre többen jegyzik meg, hogy tiszta apja ez a gyerek, mintha csak az apját látnám.

Általában ez nem csak a külsejére vonatkozik, hanem az érdeklődési körére és a viselkedésére egyaránt.

De mikor és hogyan kezd el kibontakozni a gyermekben lakozó mini férfi? Miként segíthetjük mi őt ebben? Melyek a legjobb fiús játékok és mivel játszanak igazán a nagyok és mivel játszanak a legszívesebben a legkisebbek?
A mai blogunkban felsorakoztatjuk nektek mindent, amit a fiús játékok kapcsán igazán illik tudnod.

Amikor az első ultrahang vizsgálaton megtudjuk, hogy születendő gyermekünk kisfiú lesz, onnantól kezdve már csak a kék dolgokat látjuk magunk előtt és a vagányabbnál-vagányabb fiús szereléseket. Azonban a fiúkra jellemző tulajdonságok hosszú sora csak később jelentkezik természetesen ebben a folyamatban nagy szerepe lesz az édesapának is, aki ideális estben jó példával jár majd el a fia előtt.

Bár sokszor mondjuk, hogy a pici fiúk nagyon anyásak, de az elsődleges példakép mindig is APA lesz. A fiúk az apjuktól nézik el, hogyan kell viselkedni a fiúnak, férjnek majd apának. Kevesebb felemelő érzés van annál a gyermek számára, amikor apával birkózik, focizik vagy bármi fiús dolgot csinálhat. Természetesen az anyukák is igazán kulcsfontosságúak a csemeték felnevelésében és őket is folyamatosan szemmel követik a fiú gyerkőcök és sokat tanulnak is tőlünk. Ez az elraktározott anyai minta később a párválasztásnál is nagy szerepet tölt majd be. Már ezután a pár sor után is beláthatjuk, hogy mindkét szülőnek óriási szerepe van abban, hogy a fiú babából egészséges boldog kisfiú majd később felnőtt váljon.

-A legnépszerűbb fiú játékok 4 éves kor alatt.

Az óvodáskor előtti korszakban még főleg az unisex játékok dominálnak, amelyek még valamilyen fejlesztő funkcióval bírnak.

-Mi a legjobb fiús játék 3 éveseknek?

Ez egy eléggé vízválasztó korszak, hiszen a legtöbben ilyen idős korba kerülnek óvodába. Ezért a számukra a legmegfelelőbb játékok különféle készségfejlesztő játékok. Ezek közül a legnépszerűbbek a fa játékok és az építőkockák.

-4-5 éves korban

Ebben a korban már igazi kis kíváncsiskodók. Ebben a korszakban a legnépszerűbbek már a játékautó (fiús anyukaként bátran kijelenthetem, hogy abból sosem elég) a barkács készlet is igazán közkedvelt ebben a korban. De az egyik hatalmas szenvedély ebben a korban amivel a család összes tagja szívesen eljátszik akár órákig is az nem más mint a rettenthetetlen és legyőzhetetlen dinoszaurusz.

-6-10 éves korban

Ebben a korban már leginkább a kalandok vonzzák őket. A kisfiúk végtelennek tűnő energiáit ekkora már csak az aktív játékok kötik le igazán. Egyre többet vannak a szabadban. Szeretik a csapatjátékot és a szabadtéri játékokat. De azért akad ebben a korban is olyan amivel egyedül is szívesen eljátszanak.
Távirányítós autó és az örök kedvenc a LEGO.

-12 éves kor felett

Ebben a korban már keményen ott állunk a kamaszkor kapujában. Itt már azért sokkal összetettebb ingerre van szükségük, sokszor csukva a szoba ajtaja, mert már vágynak egy kicsit arra, hogy egyedül tudjanak azonosulni egy adott játékkal. Ebben a korban már mindig nagyon kedvelt a LEGO de a kreatív játékok is nagyon menők. Amelyek segítségével alkotni és tanulni és lehet.
A fiús játékok minden korosztály számára tartogatnak valami izgalmasat. Azt hiszem szinte minden korosztálynál megemlíthettük volna a szuperhősöket. Van egy korszak a fiúknál amit példakép keresőnek hívunk. Ilyenkor karizmatikus példaképet keresnek maguknak a szuperhősök között. Amivel szívesen mentik meg a maguk kis világát vagy a győzik le a gonoszt. De egy biztos a kisfiúk életében egyetlen fiús játék sem tudja helyettesíteni Apát!